torstai 9. lokakuuta 2014

Kirjahylly puulaatikoista

Meillä ei ole perinteistä kirjahyllyä, eikä tule. Haluan kuitenkin, että ainakin osa niteistä on esillä tuomassa eloa sisustukseen. Osan kirjoista olen toki kätkenyt kaappeihinkin. Tämä kirjahylly syntyi vanhoista hedelmä- ja viinilaatikoista, ja on käytössä osoittautunut toimivaksi.




Puulaatikoista oli kätevää sommitella sopiva kokonaisuus lyhyelle seinänpätkälle, joka jää oven ja olohuoneeseen aukeavan seinän väliin. Osa tällaisen lokerohyllyn viehätyksestä kaltaiselleni järjestelystä pitävälle ihmiselle on se, että kirjoja voi sommitella lokeroihin aina uudelleen ja uudelleen erilaisiin värikokoonpanoihin. Hullun hommaa, toteaisi mieheni varmaan....




Ihana ruusukuvioinen peltipurkki on syntymäpäivälahja tädiltäni; uskoakseni kirppislöytö. Olemme molemmat kirppisfriikkejä, ja tätini tietää makuni: parempaa lahjaa en voisi toivoa, kuin suloinen, patinoitunut metalli- tai peltipurkki. Niitä onkin kertynyt sievoinen kokoelma kotiimme. Taitaapa lähes jokaisen hyllyn ja lipaston päällä komeilla vähintään yksi purnukka. Nämä aarteeni ansaitsevat kyllä ihan oman postauksensa, joten niistä lisää tuonnempana.




Puinen norsu on tuotu Etelä-Afrikasta, ja ikäväkseni viime siivouspäivän jäljiltä se menetti toisen torahampaansa. Imurin säiliö pitäisi varmaankin kaivella läpi, jos mielin sen vielä löytää.




Jos hyllyn muotoon tai paikkaan kyllästyy, se on helppo purkaa ja sommitella uudelleen eri kokoiseenkin tilaan. Kätevää kuin tv-shopissa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti