sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Lelulipaston kevyt tuunaus tapetoimalla





Tällainen vanha valkoiseksi maalattu lipasto jäi äidille ylimääräiseksi, ja minä pelastin söpöläisen meille lastenhuoneeseen. Ulkopuolen maalipinta on käytettävässä kunnossa, vaikkakin ajan patinaa tietenkin näkyy, mutta päätin tuunata kaapin ovien sisäpinnat uuteen uskoon. Lasten leikeissä ovet kun usein ovat selällään, niin tylsä puupinta kaipasi mielestäni piristystä.

Suomalaisesta kirjakaupasta löytyi kivaa arkeittain myytävää lahjapaperia, joka on hieman tukevampaa, kuin tavallinen rullassa myytävä lahjapaperi. Kiinnitin kissakuvioisen paperin tavallisella tapetointiin tarkoitetulla seinäliimalla puhdistettuihin kaapinoviin.


Paperi hieman venyi liisterin vaikutuksesta, kuten myös tavallinen tapettikin tekee, joten paperi kannattaa leikata pituussunnassa muutaman millin tapetoitavaa aluetta lyhyemmäksi. Itse leikkasin ylimenevän paperin vasta liisterin kuivumisen jälkeen, koska en ollut varma paperin käyttäytymisestä. Leikkaaminen onnistui hyvin terävällä kirurginveitsellä viivainta vasten.


Liisterin kuivuttua lakkasin pinnan kahteen kertaan värittömällä Kiva kalustelakalla. Aikaisemmin olen käyttänyt samaan tarkoitukseen askartelukaupoista saatavaa decoupagelakkaa, mutta sitä myydään pienissä pulloissa, joten litrahinta tulee paljon kalliimmaksi, kuin tavallisella kalustelakalla. Decoupagelakka tasoittui paremmin; kalustelakkaan jäi hienoiset siveltimenjäljet paikka paikoin näkyviin. Ne olisi ehkä voinut välttää ohentamalla lakkaa hieman, mutta lopputulos oli nytkin ihan tyydyttävä. Hyvin hienoinen siveltimen jälki ei ainakaan minua jäänyt häiritsemään. 

Lipaston päällä oleva pahvilaatikko on Tigerista. Pinkki ja keltainen pahvirasia taas Ikeasta.




Kaapinovien avaimiin ripustin vielä pehmustetut kalat, jotta avaimet eivät pääsisi niin helposti häviämään. Kalat olen alunperin ommellut lasten vauva-aikana pinnasängyn päällä roikkuvaan mobileen, joten niilläkin on nyt toinen elämä menossa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti