keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Valoa kansalle joka pimeydessä vaeltaa...


Kaksi tällaista risaista hirvitystä on toiminut makuuhuoneemme yövalaisimina monen monta vuotta. Valaisimissa on kyllä simppeli, siisti musta jalka, mutta varjostimet ovat vuosien myötä kellastuneet ja alkaneet alareunastaan repeillä. Lamput ovat aikoinaan olleet huonekalutehtaan näyttelytilassa sisustuselementteinä, josta sisareni osti ne pilkkahinnalla itselleen. Hänen kyllästyttyään niihin, minä pelastin ne huomaani.


Pitkän, pitkän aikaa päässäni on muhinut ajatus uusia varjostimet, mutta en ole saanut päätettyä minkälaiset niistä tekisin. Ensimmäinen ajatus oli neuloa niihin harva, verkkomainen neulepäällinen, ja jossain vaiheessa visioin mustalla pitsikankaalla päällystämisestä. Nyt kuitenkin viimein sain tehtyä päätöksen tyylistä, ja sain aloitettua toteutuksen. Ajatuksena oli harmahtava pellavakankainen päällinen ja alareunaan melko paksusta langasta virkattu musta pitsi.


Tässä ensimmäinen tekele.

                                                                      





Tein ensimmäistä kertaa tämän tyyppistä varjostinta; aiemmin olen tehnyt vain vekattuja varjostimia ja sekin oli vuosia sitten työharjoittelupaikassani. Varjostinmuovin mitoitus ja etenkin liimaus olivat yllättävän haastavaa ja millintarkkuutta vaativaa puuhaa. Ensimmäinen varjostin saikin täten harjoituskappaleen maineen, sillä liimaus oli jossain vaiheessa liikahtanut, eikä lopputulos ollut aivan täydellinen. Toinen varjostin sitä vastoin onnistui jo mainiosti. Harjoitus oli tehnyt mestarin!

 

Toisessa valaisimessa liimasauma takana sekä pitsin mitoitus onnistuivat huomattavasti kauniimmin. Koska rakastan uniikkeja juttuja, niin virkkasin molempiin varjostimiin erilaiset pitsit!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti