lauantai 20. joulukuuta 2014

Retrokirjoituspöydän kunnostusprojekti

 Olin jo pidemmän aikaa etsiskellyt käytettyä kunnollista puukirjoituspöytää lapsille, kun löysin tämän edullisen yksilön nettikirppikseltä. Hinta oli 30 € ja tyyli sopi rakastamaani 60-luvun henkeen, vaikken olekaan varma pöydän tarkasta iästä. Siispä jälleen isännältä farmari lainaan ja pöydän hakumatkaan. Väritys oli minulle mieluinen: jalat valkoiset ja pöytälevy sekä laatikon etusarjat teakin väriset, paitsi että pöydän valkoinen oli aikojen kuluessa muuttunut likaisen harmaaksi. Jälleen sain hiomakoneelle ja maalitelalle töitä.

Tässä pöytä osiin purettuna ja maalipinnat osittain hiottuna.


Maalausvaihe käynnissä.



Ja tässä lopputulos. Pöydän ilme raikastui huomattavasti, mutta alkuperäinen väritys ja henki ovat tallella. Pöydän yläpuolella on myös itse tuunaamani  pieni liukuovellinen kaappi, jonka olen maalannut jo kahteen kertaan ja kahteen eri käyttötarkoitukseen. Olen löytänyt sen jostain vanhan tavaran liikkeestä ehkä n. 15 vuotta sitten. Kaappi oli alunperin luonnonvalkoinen ja maalasin sapluunalla oviin muutamia vihreitä muratin lehtiä. Siinä kunnossa se oli minulla opiskelija-aikaisessa kodissani keittiön pikkukaappina. Sieltä muutettuani kaappi jäi varastoon ja kulki mukana muutosta toiseen. Ajatus muhi jo silloin päässä, että tästä tulee joskus oiva pieni kaappi tuleville lapsille. Tämän vuoden alkupuolella kaappi vihdoin sai uuden turkoosin värin, hauskan metallisen Indiskan vetimen ylälaatikkoon ja sisustustarrat kaapinovien koristukseksi.

Kynäpurkit ja korkea lastentuoli ovat Ikeasta, kaksi ylintä metallisalkkua Tigerista ja hyllyn päällä oleva koottava puupöllö on Brion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti